flaghu3  social email  social www  social fb  social messenger    

SEMPITERNAL FAME SCHNAUZER KENNEL © FCI

Bemutatkozás

Kecskeméty László vagyok, a Sempiternal Fame  kennel tulajdonosa. Első mopszomat 14 éves koromban kaptam ajándékba, akivel belevágtunk a kutyakiállítások izgalmas világába. Ebben az időszakban rengeteg barátságot sikerült kötni más fajta kutyák kiállítóival és tenyésztőivel is, így rengeteg jó történetet és más kutyafajtákat is megismertem.

A Sempiternal Fame schnauzer kennel története 2010-ben kezdődött, amikor  vendégségben jártam az Arkovári kennelnél, ahol  több napot tölthetettem együtt  fekete törpe schnauzereikkel. 

Schnauzer fajták

Az hogy a schnauzer fajta mind a három méretváltozatban ugyanolyan szép és arányos kutya, és igazi karakter, létrehozta bennem a vágyat hogy vásároljak magamnak egyet.

2011 márciusában így került hozzám a híres lengyelországi Dyas Poland kennelből, az első fekete óriás schnauzer szuka No Way Dyas Poland "Zara".

Zara küllemre, idegrendszerre és karakterre is kivételesen jó kutya lett. Rajta tanultam meg a fajta ápolását, kozmetikáját, a schnauzer metakommunkációját. ZARA több ország champion címe mellé Interchampion címet is szerzett.

A következő lépést a schnauzerek felé Csehországba tettem meg, ahonnan megvásároltam Közép-Európa vezető só-bors törpe schnauzer kenneléből a Jodye Astronaut nevű szuka kiskutyát aki dán import szűlőpártól született Miroslava Sucha,  Astronaut nevű kennelében.

Mirkától rengeteg jó tanácsot és bíztatást kaptam, Jodye felnevelésével és kozmetikájával kapcsolatosan, aminek meg is lett az eredménye. A 2014 es brnoi Európa kiállításon a növendék osztály második helyezettje lett, majd  Magyar, Román,  Szerb Championátusa mellé az Interchampion címet is megszerezte. 

Jodye meggyőző teljesítménye arra ösztönzött, hogy ő legyen a só-bors törpe schnauzer tenyésztésem szegletköve, és az ő leszármazottaival folytassam a munkát a Sempiternal Fame kennelnév alatt.

A 2014-es év ismét hatalmas lépést jelentett a kennel életében, hiszen a világhírű spanyol Tajinastes schnauzer kennelből, az előző évben világgyőztes címet szerzett Tajinastes Obra Maestra fiát Tajinastes Elite-t sikerült megvásárolnom, ezzel biztosítva a kiváló apai vonalat is a tenyészetem számára. Elite később Magyar, Szerb, Román és Interchampion címeket szerzett.

A Tajinastes kennel tulajdonosával, Luis Martin del Rioval kötött barátság, hatalmas szakmai fejlődést hozott. Az elképzelésem a schnauzerről kozmetikában, anatómiában, mozgásban és a tenyésztési koncepciót illetően is, rengeteget fejlődött. Így már egy friss szemlélettel vágtam bele a tenyésztésbe. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a szakma legjobbjainak elképzelései hatottak rám, így a tőlük kapott információk és jó tanácsok alapján alakíthattam ki saját preferenciáimat a tenyésztés legfontosabb kérdéseit illetően melyek a következők:

-Egészség

-Karakter

-Küllem

-Funkcionalitás

Az ezt követő években fedeztetések történtek, Lengyelországban, Oroszországban és további import kutyák érkeztek a kennelembe Spanyolországból Sweet Schnauzers The World Will Be Mine, Alejandra Garciától, hála neki egy rég várt vérvonallal gazagodott tenyészetünk, és legújabb import kanunk Ukrajnából Inna Belska tenyészetéből  Victorious Star Heartbreaker, akihez szintén nagy reményeket fűzünk. 

A 2022.-ben újabb méretváltozattal és családtaggal bővült a csapat, ugyanis megérkezett Lora, Só-bors közép schnauzer szukánk, Csehország egyik világhírű tenyészetéből az Alarm Beskyd kennelből.

A kiváló import egyedek után nálunk született kiskutyák, részben bizonyították és remélhetőleg a jövőben is bizonyítani fogják, hogy nem csak a kiállításokon, kutyaiskolákban és családi kutyaként állják meg a helyüket, hanem a nemzetközi schnauzer tenyésztés élvonalába is sikerül bekerülniük kutyáinknak saját teljesítményük vagy leszármazottaik által.

utolsó módosítás: 2023. április 10.