flaghu3  social email  social www  social fb  social messenger    

SEMPITERNAL FAME SCHNAUZER KENNEL © FCI

 

"A fajtatiszta kutyák tenyésztése művészet és tudomány is egyben, így a valódi tenyésztő egy igazán művészi génmérnök.

 

A tenyésztő ugyanúgy tervezi meg a tenyésztési programot, mint az építészmérnök egy épületet vagy egy hidat… A tenyésztőknek küzdeniük kell, hogy megalkossák a fajtájuk tökéletes képét.”

 

- „Born to Win, Breed to Succeed” Patricia Craige Trotter

Törpe schnauzer kiskutyák

TANÁCSOK KÖLYÖK VÁSÁRLÁS ELŐTT:

 

Néhány jó tanács schnauzer vásárlás előtt:
1, Gondoljuk végig, mire kell nekünk a kutya és ennek megfelelően válasszunk méret változatot, illetve egyedet! 

A schnauzer barátságos, gyermek és társaság kedvelő kutya. Sport és munka célokra egyaránt alkalmas. Ha tenyészegyedet szeretnénk vásárolni, akkor azt a szülők és leszármazottaik kiállítási és munka eredményeinek részletes tanulmányozása után tegyük meg. A schnauzer társas kutyának is alkalmas - vegyük azonban figyelembe, hogy alapvetően munkára tenyésztették ki a fajtát, tehát fokozottan igényli a gazdával való közös tevékenységet, legyen az bármi, ami edzi a testét és elméjét!


2, Mérlegeljük mennyi időt tudunk a kutyánkra fordítani. 

Kutyát tartani lakásban vagy kertes házban egyaránt lehet. A legfontosabb, hogy a kutyának biztosítsunk napi 1 -1.5 óra foglalkozást ( séta, képzés, játék). A kölyökkutyának minimum 4 óránként el kell végeznie a dolgát, a legjobb, ha ebben az időszakban legalább 4 óránként valaki ránéz, elviszi egy rövid sétára hogy elvégezhesse a dolgát.


3, A kutyára fordított kiadásoknak csak töredéke a vételár
Ezen ne spóroljunk, mert egy egészséges, minőségi kölyök lehet, hogy többe kerül, de megtakaríthatjuk a későbbi költséges műtétek és gyógyszerek árát! Ne sajnáljuk az időnket, nézzünk meg több almot is, így lehetőségünk lesz arra, hogy kiválasszuk a számunkra leginkább megfelelő kiskutyát. Ha pedig egy szülőpár megtetszett, illetve az onnan, az előző almokból elkerült kölykökről jókat hallottunk, inkább várjunk pár hónapot egy ígéretes kiskutyára:

15 évig lesz társunk és szerez örömet nekünk.

 

Kiskutyáink után kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken!


Kiskutyáinkat a törvényben meghatározottaknak megfelelően 8 hetes koruk után, chippel, törzskönyvvel, életkoruknak megfelelő oltásokkal és parazita mentesítéssel, szerződéssel és élethosszig tartó kapcsolattartással adjuk át, az új tulajdonos részére.

Fekete törpe schnauzer kölykök